LEENA PYYLAMPI
 
» Etusivulle

Tuottaja Leena Pyylampi

Tuottajaksi olen ryhtynyt ihan käytännön syistä. Haluan tuoda ajatukseni ja tuotokseni julki. Haluan tuottaa myös muille sitä iloa ja lohtua, mitä laulut itselleni tuovat. Koen tärkeäksi vuorovaikutukseen ihmisten kanssa.

Musiikki ei mielestäni toimi neljän seinän sisällä, on lähdettävä ulos, annettava tuotoksille siivet: ”Laulu voi avata haavoja ja parantaa niitä, laulu voi herättää muistoja ja antaa niitä, laulu voi liikuttaa päätä ja jalkoja, laulu voi laulattaa.” On myös mielenkiintoista kuulla, mitä ajatuksia lauluni ovat muissa ihmisissä herättäneet.

Koko taiteilijaurani olen tuottanut lukuisia esityskokonaisuuksia ja konsertteja. Ja ilokseni myönnän, että olen saanut monia apurahoja niin luovaan työhön kuin esittämiseen ja taltiointiin. CV:stäni löytyvät nämä tiedot.

Esityskokonaisuuksia tuotan joko itse, tai sitten muiden taiteilijoiden kanssa. Uusimpana on Lempeitä lauluja -konsertti, joka on 25-vuotistaiteilijajuhlakonserttini ja sen kanssa kierrän vuonna 2020. Pienimuotoisista konserteistani mainittakoon Laulavan Pupujussin konsertit lapsille sekä monet laulelmakonsertit aikuisille. Eri konserteista voi lukea lisää Laulelmakonsertteja ja Laulava Pupujussi -sivuilta. Tilanteen ja tilauksen mukaan kehitän täysin uudenkin kokonaisuuden. Yleensä tuotokselleni on jo tilaus tai järjestän sille sellaisen.

Olen tuottanut omista lauluistani kolme täyspitkää cd:tä aikuisille ja kaksi lapsille. Äänitteiden kanssa olen toiminut sekä taloudellisena että musiikillisena tuottajana. Totta ja Unelmaa -levyllä toisena musiikillisena tuottajana toimi Valtteri Tynkkynen. Musiikillinen tuottaminen ei sinällään vie rahaa, mutta aikaa ja henkisiä voimia kylläkin. Taloudellinen tuottaminen taas on riski, lainaa on otettava. Mutta, omilleni olen jokaisesta levystä päässyt, ja moni niistä on varmasti saanut hyvän kodin. Tiedän myös, että levytysten kautta lauluni ovat päässet muidenkin esittämiksi, sekä lastenlaulut että muutamat aikuisten laulut. Äänitteellä olevia lauluja on mahdollista tilata myös radiosoittoon!

Hyvin jalat maassa teen tuottajatyötäni ja työllistän sillä lähinnä itseni. Tosin vuosien aikana olen työllistänyt pienimuotoisesti myös muita taiteilijoita, esim. Teatteriseurue Pii:ssä, Elävässä joulukalenterissa, Elämän vuodenajoissa, Metsälammen Musikanteissa ja Matkalla Jouluun -konsertissa, sekä tietysti muusikoita levytyssessioissa!