Leena Pyylampi -- LP -- Laulaja-Pianisti

   


» Etusivulle...

» Esittely... 
 
 
 
 
 
 
 


 

 

 

 

Leena Pyylampi tarjoaa:

Trubaduuri päiväksi kuntaan

– iloa vauvasta vaariin, riemua mummosta muksuun!

musiikilla iloa, läheisyyttä ja ajatuksia 

Olen 23 vuotta kulkenut sinne missä on ihmisiä; kiertänyt yli 150 kunnassa tai kaupungissa yhdellä tai useammalla konserttiohjelmalla. Trubaduuripäivä sisältää erilaisia konsertteja, ja päivän mittaan elämyksiä voi tarjota lapsille, nuorille, aikuisille tai vanhuksille. Konsertit sisältävät tuttuja lauluja, uusia lauluja, yhteislauluja ja suomalaisia runoja. Syvinä teemoina esityksissäni ovat läheisyys, ilo, elinvoima ja ihmissuhteet.

Päivän voi aikatauluttaa tilaajan tarpeisiin sopivaksi, ja mahdollista on toteuttaa konsertit myös kahtena päivänä. Konsertit voi tilata vaikka vain tietylle ikäryhmälle tai ilahduttaa kaikenikäisiä asukkaita. Julisteita, kuvia ja tiedotteita on valmiina lähetettäväksi postitse tai sähköpostitse. Kotisivuilta löytyy lisää konsertteja ja tarvittaessa teen uuden konsertin.

1) Lastenkonsertit

Päiväkoti- ja/tai alakouluikäisille:

Laulava Pupujussi laulaa ja laululeikittää uusia ja tuttuja lastenlauluja. Jokaisessa konsertissa on myös yhdessä leikittäviä laululeikkejä. Kaikkien konserttien laulut sopivat lapsille laulettavaksi ja uusista lauluista löytyy ohjelmistoa päiväkodin, kerhon tai koulun arkeen ja juhlaan. Konserttien kesto on 35 - 45 min.

Suuret Seikkailijat -konsertti sisältää lauluja hassuistakin metsän eläimistä ja ystävyydestä. Se koostuu pääosin Suuret Seikkailijat -cd:n lauluista ja tutuista, vuodenaikojen mukaan vaihtuvista, perinteisistä lastenlauluista.

Minä ja kaverit -konsertti sisältää lauluja, loruja ja laululeikkejä ystävyydestä, minusta ja tunteista; jokainen on taitava jossain, me tarvitsemme toisiamme, toiveet ja unelmat ovat tärkeitä, välillä itkettää ja välillä paljon naurattaa. 

Rati riti ralla -konsertissa lähdetään kokemaan talven iloja laulujen ja laululeikkien kanssa: Jänöjussin mäenlaskua, juodaan kaakaota liito-oravien pesässä, kuullaan lumiukkojen salaisuudesta ja lopuksi köllähdetään nukkumaan karhuäidin viereen.

Kevään ja kesän riemuja sisältää tuttuja ja uusia keväisiä ja kesäisiä lastenlauluja, sekä pohditaan yhdessä, mitä mukavaa kesällä ja keväällä voi tehdä.

Lastenlaulujen aikamatkalla sisältää lastenlauluja Suomen sadalta vuodelta.

Mediasatutunti (esittely alempana) 

Syysiloja sisältää syksyn kirpeitä lauluja ja talventulon runoja, lauluja hassuista ystävistä ja runoja kaikesta muusta. Konsertissa sukelletaan lämpimään seikkailuun uusien ja tuttujen laulujen, laululeikkien ja runojen mukana. 

Matkalla Jouluun koostuu pääosin Matkalla Jouluun -cd:n uusista talvi- ja joululauluista Konsertissa kuullaan mm. Tuula Korolaisen, Sari Kanalan ja Leena Laulajaisen runoja kerrottuna ja Leena Pyylammin säveltäminä lauluina.  

Erityisesti alakouluikäisille sopivia: 

Mediasatutunti-konsertissa käsitellään viestinvälittäjiä laulujen, runojen ja pienen tarinan kanssa. Mukana on Sari Kanalan, Eppu Nuotion ja Jukka Itkosen runoja. Mediavälineistä kuullaan, nähdään ja kuvitellaan ainakin trubaduuri, kirje, kirja ja kirjasto, puhelin, radio, TV, savumerkit, tietokone, sanomalehti, kuva ja ääni. Luvassa on hauska, vauhdikas ja interaktiivinen esitys. 

Minä ja kaverit, jossa siis käsitellään ystävyyttä ja tunteita, sekä alakoululaisille lukemista ja kirjoja (sopiva esim. lukukampanjoihin).

Lisätietoja lastenesityksistä: www.leenapyylampi.net/lapsille 

2) Nuorille

(yläkoulu/lukio)

Konsertti sisältää lauluja sekä aikuisten ja nuorten runoja tunteista, nuoruudesta, rakkaudesta; äidin näkökulmaa unohtamatta. Lisäksi kerron hieman työstäni ja matkastani muusikoksi. Kesto 45 min.

3) Laulelmakonsertit aikuisille

kahvilassa, pienessä salissa, kirjastossa  (kesto 1 h)

Matkalla – lauluissa elämää ja ihmetystä -konsertti. Leenan lauluja elämästä rehevästi, herkästi ja ilolla. Naisen lauluja maailmanmenosta, lemmestä, arjesta, rakkaudesta ja omasta tiestä. Välillä herkistytään ja välillä nauretaan. Ohjelmassa on lauluja vuosien varrelta, sekä aivan uusia lauluja. Kesto reilu tunti.

Arjesta elinvoimaa -konsertti. Arkisia asioita voi katsoa myös toisella tavalla, löytää pienistä asioista isoja iloja. Konsertti suo hetken hengähdystauon, josta voi saada niin taide-elämyksen kuin ajatuksia kiireen kesyttämiseen, elämän ilon säilyttämiseen, parisuhteeseen tai perhe-elämään. Konsertti sisältää pääosin Leenan – perheellisen naisen – uusia, arjen innoittamia lauluja ja runoja sekä muutaman yhteislaulun. Herkkiä hetkiä ja napakoita huomioita. Elämä on hauskaa, kun on aikaa elää sitä.
”Kaunis kiitos konsertistasi. Olet niin aito, säkenöivä ja arjen ilmiöitä äärettömän taitavasti sanoiksi pukeva nainen.”

Lauluja lemmen vuoristoradalta. Konsertissa kiidetään lemmen vuoristorataa ylös ja alas; kaipuuta, intohimoa, toivoa ja ikävää, iloa ja pilkettä. Rakkaus ja sensuaalisuus, muistot ja nykyhetki ne elävät meissä kaikissa. Ja ne tunteet! Pääosassa ovat laulut Leenan levyltä Silitä vielä (2013).
”Vuoden 2013 myönteisesti eroottisin tuotanto” – Mikael Wiik

Parhaita paloja ja rakkaimpia viisuja -yhteislaulukonsertti. Valitut laulut kertovat yhteistyöstä, rakkaudesta, välittämisestä ja Suomen luonnon kauneudesta. Lauluja mukana Suomen sadalta vuodelta, sekä muutama Leenan oma laulu. Kesto 1 h

Tyhy-päivään musiikillinen virkistyshetki. Voimaannuttavia, hauskoja, hempeitä, räväköitä lauluja ja runoja maailmanmenosta, työelämästä, rakkaudesta; kohottavia yhteislauluja. Ajatuksia, tunteita ja arjen huumoria. Tärkeitä asioita työelämässä ovat Leena mielestä: hyvä yhteishenki, kelpaan sellaisena kuin olen, ihmisten aito kohtaaminen. Kesto 1 h

http://www.leenapyylampi.net/laulelmakons.htm

4) Varttuneen väen konsertit

vanhainkodissa, palvelutalossa, sairaalassa, toimintakeskuksessa  (kesto 45 - 60 min)

Ilon pillereitä etsii runojen ja laulujen kanssa ilon aiheita. Laulut liikkuvat tutuista lauluista Leenan omiin sävellyksiin. Runot ovat Eeva Heilalan ja Pirkko Toivanen-Säkkilän käsialaa. Välillä ihastellaan rollaattoria ja käydään mustikkaretkellä, välillä muistellaan nuoruutta, mutta eletään myös tätä päivää. Yhteislauluina mm. Paratiisi, Täysikuu, Sokeripalanen, Puhelinlangat laulaa, Rantakoivun alla.

Lauluja lemmestä on rohkea konsertti, joka sisältää tuttuja ja uusia lauluja rakkaudesta, kaipauksesta, intohimosta – iloa ja pilkettä unohtamatta. Seksuaalisuus ja tunteet pysyvät meissä ikään katsomatta. Yhteislauluina mm. Isoisän olkihattu, Kuubalainen serenadi, Hopeinen kuu, Lennä mun lempeni laulu….

Tuuli hiljaa henkäilee sisältää kesäisiä ja keväisiä yhteislauluja, Leenan omia laulelmia ja Eeva Heilalan runoja. Konsertti sisältää Eeva Heilalan ihmisläheisiä ja luonnonkulun iloista kertovia runoja, sekä keväisiä ja kesäisiä tuttuja ja uusiakin säveliä. mm. Peipon pesä, Kesäillan valssi, Nuoruustango, Pieni polku.

Iloittelua kesäyössä Rempseitä sekä sopivasti lemmekkäitä tuttuja ja uusia kupletteja, lauluja ja yhteislauluja. Kuubalainen serenadi, Käyn ahon laitaa, Taas on aika aurigon, Nuoruustango...

Lämmintä iloa syksyyn hempeän rempseitä syksyn säveliä; tuttuja ja jotain uutta. Lauluja rakkaudesta, maailmanmenosta ja poiketaanpa välillä myös Mörri-Möykyn kololle, Kuolleet lehdet, Syyslaulu, Romanssi...

Joulun aikaan on tunnelmallinen ja iloinen kokonaisuus, joka koostuu rakkaimmista joululauluista, Leenan säveltämistä uusista joululauluista ja tutuista laululeikeistä. Kodin tunnelmaa, tonttuiloa ja joulun rauhaa. Konsertti sisältää myös yhteislauluja ja laululeikkejä.Kolme konserttia samana päivänä: hinta laskutettuna on 750–950 euroa riippuen matkakulujen määrästä (Jyväskylästä toteutettuna). Tarvittaessa tuon mukanani oman sähköpianon ja äänentoiston. Useammasta esityksestä hinta neuvotellaan erikseen.

 
”Laulu voi avata haavoja ja parantaa niitä,
laulu voi herättää muistoja ja antaa niitä,
laulu voi liikuttaa päätä ja jalkoja,
laulu voi laulattaa.”


Tiedustelut: Leena Pyylampi,
laulaja-pianisti, trubaduuri, lauluntekijä, Laulava Pupujussi
 Jyväskylä  |  Puh. 040 751 7552
leena@leenapyylampi.net  |  www.leenapyylampi.net