Leena Pyylampi -- LP -- Laulaja-Pianisti

   


» Etusivulle...

» Esittely... 
 
 
 
 
 
 
 


 

 

 

 

Leena Pyylampi tarjoaa:

Trubaduuri päiväksi kuntaan

– iloa vauvasta vaariin, riemua mummosta muksuun!

– neljän  konsertin verran musiikillista iloa, läheisyyttä ja ajatuksia 

Trubaduuripäivä sisältää neljä akustista konserttia, ja päivän mittaan elämyksiä voi tarjota lapsille, aikuisille ja vanhuksille. Konsertit sisältävät tuttuja lauluja, uusia lauluja, yhteislauluja ja suomalaisia runoja.
Syvinä teemoina esityksissäni ovat läheisyys, elinvoima, ihmissuhteet ja ilo. Päivän voi aikatauluttaa tilaajan tarpeisiin sopivaksi, tai paketista voi valita vain osankin, jolloin hinta neuvotellaan erikseen. Mahdollista on myös tilata koko päivä vain tietylle ikäryhmälle. Kotisivuilta löytyy lisää konsertteja ja tarvittaessa teen uuden konsertin.

 
1) Lastenkonsertit

Päiväkoti- ja/tai alakouluikäisille:

Laulava Pupujussi laulaa ja laululeikittää uusia ja tuttuja lastenlauluja. Jokaisessa konsertissa on myös yhdessä leikittäviä laululeikkejä. Kaikkien konserttien laulut sopivat lapsille laulettavaksi ja uusista lauluista löytyy ohjelmistoa päiväkodin, kerhon tai koulun arkeen ja juhlaan. Konserttien kesto on 35 - 45 min.

Suuret Seikkailijat -konsertti sisältää lauluja hassuistakin metsän eläimistä ja ystävyydestä. Se koostuu pääosin Suuret Seikkailijat -cd:n lauluista ja tutuista, vuodenaikojen mukaan vaihtuvista, perinteisistä lastenlauluista.

Minä ja kaverit -konsertti sisältää lauluja, loruja ja laululeikkejä ystävyydestä, minusta ja tunteista; jokainen on taitava jossain, me tarvitsemme toisiamme, toiveet ja unelmat ovat tärkeitä, välillä itkettää ja välillä paljon naurattaa. 

Syysiloja: syksyn kirpeitä lauluja ja talventulon runoja, lauluja hassuista ystävistä ja runoja kaikesta muusta. Konsertissa kuullaan mm. Tuula Korolaisen, Sari Kanalan ja Leena Laulajaisen runoja kerrottuna ja Leena Pyylammin säveltäminä lauluina. 

Matkalla Jouluun koostuu pääosin Matkalla Jouluun -cd:n uusista talvi- ja joululauluista.  

Erityisesti alakouluikäisille sopivia: 

Mediasatutunti-konsertissa käsitellään viestinvälittäjiä laulujen, runojen ja pienen tarinan kanssa. Mukana on Sari Kanalan, Eppu Nuotion ja Jukka Itkosen runoja. Mediavälineistä kuullaan, nähdään ja kuvitellaan ainakin trubaduuri, kirje, kirja ja kirjasto, puhelin, radio, TV, savumerkit, tietokone, sanomalehti, kuva ja ääni. Luvassa on hauska, vauhdikas ja interaktiivinen esitys. 

Minä ja kaverit, jossa siis käsitellään ystävyyttä ja tunteita, sekä alakoululaisille lukemista ja kirjoja (sopiva esim. lukukampanjoihin).

Lisätietoja lastenesityksistä: www.leenapyylampi.net/lapsille 

2) Nuorille
(yläkoulu/lukio)

Konsertti sisältää lauluja sekä aikuisten ja nuorten runoja tunteista, nuoruudesta, rakkaudesta; äidin näkökulmaa unohtamatta. Lisäksi kerron hieman työstäni ja matkastani muusikoksi. Kesto 45 min.


3) Varttuneen väen konsertit

vanhainkodissa, palvelutalossa, sairaalassa, toimintakeskuksessa  (kesto 45 - 60 min)

Ilon pillereitä etsii runojen ja laulujen kanssa ilon aiheita. Laulut liikkuvat tutuista lauluista Leenan omiin sävellyksiin. Runot ovat Eeva Heilalan ja Pirkko Toivanen-Säkkilän käsialaa. Välillä ihastellaan rollaattoria ja käydään mustikkaretkellä, välillä muistellaan nuoruutta, mutta eletään myös tätä päivää. Yhteislauluina mm. Paratiisi, Täysikuu, Sokeripalanen, Puhelinlangat laulaa, Rantakoivun alla.

Nostalginen aikamatka matkaa juonellisesti tuttujen laulujen myötä rakastumisesta perheen perustamisen kautta tanssilavoille. Se sisältää lauluja, joita laulettiin koulussa, kotona, tansseissa, iltamissa, radiossa: Heilini siniset silmät, Isoisän olkihattu, Suojelusenkeli, Kultainen nuoruus…

Lauluja lemmestä on rohkea konsertti, joka sisältää tuttuja ja uusia lauluja rakkaudesta, kaipauksesta, intohimosta – iloa ja pilkettä unohtamatta. Seksuaalisuus ja tunteet pysyvät meissä ikään katsomatta. Yhteislauluina mm. Isoisän olkihattu, Kuubalainen serenadi, Hopeinen kuu, Lennä mun lempeni laulu….

Joulun aikaan on tunnelmallinen ja iloinen kokonaisuus, joka koostuu rakkaimmista joululauluista, Leenan säveltämistä uusista joululauluista ja tutuista laululeikeistä. Kodin tunnelmaa, tonttuiloa ja joulun rauhaa. Konsertti sisältää myös yhteislauluja ja laululeikkejä.

Tuuli hiljaa henkäilee sisältää kesäisiä ja keväisiä yhteislauluja, Leenan omia laulelmia ja Eeva Heilalan runoja.


4) Laulelmakonsertit aikuisille

kahvilassa, pienessä salissa, kirjastossa  (kesto 1 h)

Matkalla – lauluissa elämää ja ihmetystä -konsertti. Katso tästä lisätietoja.

Tässä hetkessä – lauluja naisen elämästä rehevästi ja ilolla. Missä iässä nainen on parhaimmillaan? No, juuri tässä hetkessä. Kun tässä hetkessä on tietoinen arvostaan, eheyttää itseään, elää mieli avoinna ja luottavaisena, se on siinä, paras ikä. Tunteita ja satiiria, herkkyyttä ja arjen pikku oivalluksia. Ajattomia tunteita ja ajankohtaisia asioita. Pääosassa ovat Leenan omat laulut, mukana on myös yhteislauluja.

Arjesta elinvoimaa -konsertti. Arkisia asioita voi katsoa myös toisella tavalla, löytää pienistä asioista isoja iloja. Konsertti suo hetken hengähdystauon, josta voi saada niin taide-elämyksen kuin ajatuksia kiireen kesyttämiseen, elämän ilon säilyttämiseen, parisuhteeseen tai perhe-elämään. Konsertti sisältää pääosin Leenan – perheellisen naisen – uusia, arjen innoittamia lauluja ja runoja sekä muutaman yhteislaulun. Herkkiä hetkiä ja napakoita huomioita. Elämä on hauskaa, kun on aikaa elää sitä.
”Kaunis kiitos konsertistasi. Olet niin aito, säkenöivä ja arjen ilmiöitä äärettömän taitavasti sanoiksi pukeva nainen.”

Lauluja lemmen vuoristoradalta. Konsertissa kiidetään lemmen vuoristorataa ylös ja alas; kaipuuta, intohimoa, toivoa ja ikävää, iloa ja pilkettä. Rakkaus ja sensuaalisuus, muistot ja nykyhetki ne elävät meissä kaikissa. Ja ne tunteet! Pääosassa ovat laulut Leenan levyltä Silitä vielä (2013).
”Vuoden 2013 myönteisesti eroottisin tuotanto” – Mikael Wiik

Tyhy-päivään lauluja ja runoja maailmanmenosta, työyhteisöstä, rakkaudesta, kohottavia yhteislauluja. Ajatuksia, tunteita ja arjen huumoria. Kesto 45 min.

Lisää aikuisten konsertteja kotisivuilta:
http://www.leenapyylampi.net/laulelmakons.htmNeljän konsertin hinta on laskutettuna 800–950 euroa riippuen matkakulujen määrästä (Jyväskylästä toteutettuna). Tarvittaessa tuon mukana oman sähköpianon.

 
”Laulu voi avata haavoja ja parantaa niitä,
laulu voi herättää muistoja ja antaa niitä,
laulu voi liikuttaa päätä ja jalkoja,
laulu voi laulattaa.”


Tiedustelut: Leena Pyylampi,
laulaja-pianisti, trubaduuri, lauluntekijä, Laulava Pupujussi
 Jyväskylä  |  Puh. 040 751 7552
leena@leenapyylampi.net  |  www.leenapyylampi.net