LEENA PYYLAMPI
 
» Etusivulle

Lauluntekijä, säveltäjä, sanoittaja
Leena Pyylampi

Mitä taiteilijuus minulle merkitsee?

Lauluntekijänä olen itseoppinut, toki nuotinnan laulut ja osaan sovittaakin. Lauluntekijänä jäsennän kokemuksiani ja ajatuksiani, laulut kasvavat elämisen myötä. Kokemukset ja tapahtumat synnyttävät uutta. Kirjoitan lauluihin omaa ja kuultua, nähtyä ja koettua, joskus luettua.

Sävellän myös toisten tekstejä, lastenlauluja ja teatterimusikkia. Tilauksesta sävellän laulun sinulle, ystävällesi tai vaikka työkaverillesi. Tarjoan aktiivisesti lauluja myös muille esitettäväksi, joten voit kysyä nuotteja suoraan minulta.

Miten lauluni sitten teknisesti syntyvät? Kirjoitan, kirjoitan, kirjoitan, hion ja tiivistän, rajaan; tekstit ovat yleensä kinkkisempiä, melodiat syntyvät helpommin. Joskus laulu ”tulee” kerralla, näitä kertoja ihmettelen, ja todennäköisesti alitajunta on niitä jo työstänyt ja minä vain kirjoitan sen ylös. Toisten tekstien säveltäminen on minulle helppoa, kuulen melodian runossa jo valmiina, se tulee vaan poimia talteen. Laulun nuotinnan lyijykynällä paperille ja kirjoitan sanat puhtaaksi. Tietokonenuotinnoksen ostan.

Aiempia sävellyksiä löytyy cd:eiltä, Spotifystä sekä YouTubesta, lisätietoja äänitteistä cd-levyt-sivulta. Cd:t voit tilata minulta suoraan. Uusia lauluja äänittelen vähitellen YouTube-kanavalleni ja ehkä jonain päivänä myös cd:lle. Mutta keikoilla näitä lauluja jo kuulee, tervetuloa!

Tässä julkaistuja sävellyksiä/tekstejä:

”Luovuttaa ei saa unelmastaan, on jaksettava yrittää vielä, on löydettävä oikea aika ja paikka, on uskallettava nähdä sen pienenkin polun pää.” (Metsätie, cd:ltä Totta ja Unelmaa, 2002)

”Ja kaiken pohjalla perusvire siitä, että pärjää aivan yksinkin. Osaa pitää huolta hyvinvoinnistaan ja tietää, että toinen pitää omastaan. Voi yhdessä nousta lentoon kauniiseen, aivan uuteen hehkuun, iloon, vapauteen. Uskaltaa nähdä kauemmas ja olla hyvä aivan kokonaan.” (Kun voi luottaa, 2019)

...ja tuottaja

Olen tuottanut äänitteitä sekä erilaisia esityskokonaisuuksia ja konsertteja. Niistä olen kirjoittanut erilliselle Tuottaja-sivulle.