LEENA PYYLAMPI - LAULAVA PUPUJUSSI

 


 
» Laulavan Pupujussin etusivulle

Leenan Musatyöpajoja lapsille


Työpajoihin voi kerrallaan osallistua enimmillään 25 lasta, mutta samana päivänä voin pitää työpajan useammallekin ryhmälle. Pajan kesto on noin 45 min. Elämyspolku koetaan ulkosalla, musiikkityöpajaan riittää ryhmän oma tila tai päiväkodin sali. Suunnittelen myös tilauksesta uuden työpajan. Hinnat neuvotellaan tapauskohtaisesti.
Elämyspolku

– sopii päiväkoti-ikäisille ja alakoululaisille –

Toteutetaan pihalla lähimetsässä/puistossa, joten paras aika pitää paja on huhti–syyskuu. Teemana ovat luonnon ja ihmisen kunnioittaminen, toisen kuuntelu, luovuus (millä vaan voi soittaa). Pajassa kuunnellaan luontoa, itseä ja toisia. Polulla kerätään luontoa kunnioittaen "soitinaineita", joilla sitten soitetaan yhdessä ja yksin; tuotetaan luonnon äänimaisemaa. Pienempien lasten kanssa lauletaan myös lauluja ja laululeikkejä. Koululaisten kanssa voidaan vaikka tehdä luokan oma laulu, jota sitten säestetään näillä luonnonsoittimilla.


Musiikkityöpaja

– päiväkoti-ikäisille –

Pajassa opetellaan uusia lauluja ja laululeikkejä sekä tutustutaan ja opetellaan soittamaan rytmisoittimilla. Tärkeää on, että jokainen saa vuorollaan soittaa ja myös laululeikkiä.

Opeteltavat laulut sopivat käytettäväksi myöhemminkin päiväkodin juhlissa ja arkitoiminnassa, nuotit saatte käyttöönne. Tuon mukanani joitain soittimia, mutta tarvitsen myös tavallisimpia rytmisoittimia päiväkodista.

Musiikkityöpaja voidaan toteuttaa yhden kerran tai sitten esim. viikon välein 2–3 kertaa, jolloin oppimisen riemu vasta ilmenee, kun opittua voidaan kerrata ja muistella. Iloisiin kuulemisiin ja laulamisiin!